Skip to Content

Ponturi pentru păr: accesorizarea cocului tău

Woman with bun hairstyle, accessorizing it with slides.

Indiferent de lungimea sau tipul părului, un coc elegant îți va asigura întotdeauna un aspect chic și elegant. Și cum vara se apropie, este o coafură grozavă pentru a menține părul departe de față și de gât, pentru a te menține proaspătă. Cu toate acestea, dacă îți arunci părul într-un coc în fiecare zi din comoditate, s-ar putea să devii un pic plictisitoare. Ce se întâmplă dacă ți-am spune că poți continua să-ți aranjezi podoaba într-un coc, dar că nu trebuie să fie atât de monoton?

Un mic truc este să îți accesorizezi cocul, astfel încât să porți un stil diferit în fiecare zi, dar practic nu, înțelegi ce vrem să spunem? Citește mai departe ponturile noastre pentru păr despre cum să reinventezi simplul coc lăsat.

Nu este nimic în neregulă cu o coafură cu coc simplă, dar uneori o schimbare este binevenită.
© Getty Images / JGI/Jamie Grill
Nu este nimic în neregulă cu o coafură cu coc simplă, dar uneori o schimbare este binevenită.

Aranjarea cocului lăsat

Dacă părul tău este în mod natural drept sau ușor ondulat, îl poți lăsa așa cum este. În caz contrar, usucă-l ușor cu uscătorul de păr pentru a obține un finisaj extra elegant înainte de a începe. 

Pasul 1: Spray

Un sfat util este să vă pulverizezi fixativ pe peria de păr înainte de a peria părul. Acest lucru adaugă strălucire și ajută la menținerea sub control a oricăror fire rebele.

Pasul 2: Perie

Perie părul într-o coadă joasă la ceafă. Asigură-te că nu pierzi firele de păr din lateral.

Pasul 3: Răsucire

Răsucește coada de cal în jurul elasticului de păr și fixeaz-o în poziție prin înfășurarea capătului sub elasticul de păr.

Pasul 4: Spray din nou

Menține totul în loc cu un jet rapid de fixativ. Îți recomandăm fixativul Taft Power Invisible cu tehnologie rezistentă la electrizare pentru a oferi cea mai elegantă coafură posibilă.

5 moduri în care să-ți împodobești cocul

După ce ai urmat acești pași și ai aranjat cocul lăsat, acum alegi cu ce aspect și accesoriu dorești să începi:

Elasticul de păr

Fă un pas înapoi în timp cu acest look inspirat din anii '90. Pur și simplu așezi un elastic de păr peste coc și voilà – ți-ai înrămat capodopera! Puteți alege o culoare asemănătoare părului tău (așa cum a făcut modelul nostru) pentru o schimbare subtilă sau poți duce acest aspect retro până la capăt și să optezi pentru o culoare neon, cum ar fi verde, roz sau galben, pentru a ieși cu adevărat în evidență.

Elasticele de păr s-au întors! Lasă acest accesoriu retro să îți învioreze cocul.
© Schwarzkopf
Elasticele de păr s-au întors! Lasă acest accesoriu retro să îți învioreze cocul.

Eșarfa

Un alt look atrăgător, foarte ușor de realizat. Mai întâi ia o eșarfă sau o batistă și pur și simplu înfășoar-o în jurul cocului. Leagă un nod în partea de jos și lasă cele două părți să atârne în jos. Dacă părțile laterale ale eșarfei sunt prea lungi pentru gustul tău, înfășoară eșarfa în jurul cocului a doua oară sau înfășoară capetele dedesubt pentru a le face mai scurte.

Eșarfele nu sunt doar pentru gâtul tău! Folosește-le pentru a-ți personaliza cocul!
© Schwarzkopf
Eșarfele nu sunt doar pentru gâtul tău! Folosește-le pentru a-ți personaliza cocul!

Panglică

Poate ti-a rămas panglică de la ziua ta? De ce nu o reciclăm și o folosim pentru acest look? Găsiți mijlocul panglicii, așază-l pe partea din față a capului și adu ambele părți în partea din spate a capului. Leagă capetele împreună într-o fundă sub coc și lasă capetele să atârne.

© Schwarzkopf
Eșarfele nu sunt doar pentru gâtul tău! Folosește-le pentru a-ți personaliza cocul!

Agrafe / clame

Agrafe subțiri, agrafe groase, agrafe lungi, agrafe scurte etc. - există atât de multe opțiuni când vine vorba de aceste clame fanteziste. Depinde de tine unde vrei să pui clama în păr. Poate una pe fiecare parte a cărării tale sau poate două pe aceeași parte și chiar în spatele urechii, așa cum ne arată modelul nostru? Dacă ai mai multe agrafe, poți asorta ținutele tale cu diferite culori sau poți folosi agrafe din metal, aurii sau argintii pentru ocazii sofisticate și din plastic pentru casual. Posibilitățile sunt nelimitate.

Agrafe. Cu atât de multe posibilități, ele subliniază perfect orice coafură.
© Schwarzkopf
Agrafe. Cu atât de multe posibilități, ele subliniază perfect orice coafură.

Bentițe

Benzile de păr nu sunt doar pentru copii! Sunt o modalitate excelentă de a păstra părul departe de față, precum și de a arăta grozav în același timp. Purtarea unei bentițe de păr, în special una relativ groasă ca modelul nostru, poate schimba întregul aspect al unei ținute, făcând-o mult mai sofisticată. Unele sunt chiar împodobite cu diamante și strasuri, adăugând un plus de strălucire coafurii tale uniforme cu coc.

O modalitate excelentă de a te asigura că părul rămâne departe de fața ta - o netiță de păr este calea de urmat.
© Schwarzkopf
O modalitate excelentă de a te asigura că părul rămâne departe de fața ta - o netiță de păr este calea de urmat.

Tutorial video: Accesorizarea cocului tău

You need to accept cookies to play this video

Articole similare
 • Psihologia coafurii și coafarea: Cărarea

  Cărare

  Psihologia coafurii și coafarea: Cărarea
  ...

  Felul în care vă despărțiți părul, fie pe mijloc, fie pe o parte, poate spune ceva despre dumneavoastră. Explorăm psihologia acestei coafuri

  ...
 • Transformă părul drept în bucle lejere

  Bucle

  Transformă părul drept în bucle lejere
  ...

  Cu câteva trucuri simple, este ușor să îți faci un look creț pentru fiecare zi. Nici măcar nu trebuie să te trezești foarte devreme. Chiar așa? Da - după cum dovedesc sfaturile noastre de styling. Cele mai multe dimineți nu permit sesiuni de coafare excesive. Păr creț și efort minim? Nicio problemă cu aceste trucuri simple:

  ...
 • Creează bucle cu o baghetă ondulatoare

  Bucle

  Creează bucle cu o baghetă ondulatoare
  ...

  Vrei o schimbare față de părul tău drept sau poate nu ești mulțumtă de buclele cărora le lipsește definirea?

  ...
 • Tunsori pierdute

  Trenduri în coafare pentru bărbați

  Tunsori pierdute
  ...

  O coafura cu istorie! Părul tuns scurt, cu doar puțin în partea de sus - acesta este aspectul popularizat de soldații americani în anii 1940 și 1950

  ...
 • Cum să faci cocul pentru bărbați perfect

  Trenduri în coafare pentru bărbați

  Cum să faci cocul pentru bărbați perfect
  ...

  Ești gata să înveți cum să obții un coc pentru bărbați? Să începem!

  ...
 • Coafuri pentru zi și seară

  Trenduri în coafare pentru femei

  Coafuri pentru zi și seară
  ...

  Imaginează-ți: munca pe săptămâna aceasta aproape s-a încheiat și aștepți cu nerăbdare să te relaxezi în pijamale pe canapea, însoțită de Netflix și un pahar de vin.

  ...
 • Idei de coafare rapide și ușoare

  Sfaturi și trucuri

  Idei de coafare rapide și ușoare
  ...

  Îți petreci mai mult timp între cei patru pereți ai tăi decât ai petrecut de multă vreme? Și noi! Lucrezi de acasă, studiezi de acasă și chiar antrenamentele obișnuite au loc pe un covor de yoga în sufragerie.

  ...
 • Volumul s-a întors! Iată cum să-l creezi

  Sfaturi și trucuri

  Volumul s-a întors! Iată cum să-l creezi
  ...

  Părul are nevoie de revigorare? Cu noua gamă Taft Volume, părul tău lipsit de viață va fi plin de corp și volum în cel mai scurt timp. Citește mai departe pentru un păr mai voluminos.

  ...