Skip to Content

Alertă DIY: Cum să coafezi cocul pentru bărbați clasic

Man with man bun wearing a suit jacket and smiling to the side.

Deși cocurile pentru bărbați au început recent să apară peste tot, ele nu sunt în niciun caz o nouă tendință - de fapt datează de acum peste 2000 de ani! Popularitatea lor a crescut din nou în jurul anului 2013 și, de atunci, celebrități precum Joaquin Phoenix, Jared Leto, Leonardo DiCaprio și Bradley Cooper au fost văzute purtând „coafura” la modă.

De asemenea, cunoscut sub numele de „cocul bro”, „cocul hipster”, „mun” și „cocul dude”, cocul pentru bărbați este o coafură foarte simplă în care părul este pur și simplu periat pe spate și fixat fie în partea de sus a capului ca un nod, fie legat în partea din spate a capului. Totuși, singura condiție prealabilă: aveți nevoie de păr de lungime medie. Cel puțin doisprezece centimetri ar trebui să facă ajute. Veți fi bucuroși să știți că cocul pentru bărbați funcționează cu orice tip și textură de păr.

Ești gata să înveți cum să obții un coc pentru bărbați? Să începem!

Cum să coafezi cocul pentru bărbați

Nu numai că îți păstrează părul departe de față, dar este și pe lista celor mai bune coafuri pentru bărbați. Iată cum să faci un coc pentru bărbați la modă:

You need to accept cookies to play this video

Pasul 1: Pregătește-ți părul

Nu are rost să încerci să-l tragi înapoi într-un coc dacă este încâlcit. Periază-ți pletele bine înainte de a începe și va ușura totul.

Pasul 2: Folosește un uscător de păr pentru a crea un pic de volum

Utilizează duza de concentrare pentru volum.
© Schwarzkopf
Utilizează duza de concentrare pentru volum.

Cu duza de concentrare atașată, utilizați un uscător de păr pentru a da părului și rădăcinilor un suflu rapid pentru a crea un pic de volum.

Pasul 3: Aplicați pastă texturizantă

Este necesară doar un stop de pastă texturizantă - nu exagera.
© Schwarzkopf
Este necesară doar un stop de pastă texturizantă - nu exagera.

Apply a fingertip’s worth of got2b Beach Matt Paste to create a smooth base and to tame any cowlicks you might have. Make sure to warm it up first in your hands before you smooth it through your hair.

Pasul 4: Strânge-ți părul

Cu cât părul tău este mai lung și mai gros, cu atât cocul este mai mare.
© Schwarzkopf
Cu cât părul tău este mai lung și mai gros, cu atât cocul este mai mare.

Strânge-ți părul într-o coadă de cal, aproximativ la mijlocul capului. Asigură-te că ai elasticul de păr pregătit pentru a-l fixa în poziție.  

Pasul 5: Prinde-ți părul

Fixează-ți coada de cal cu elasticul de păr, dar la ultima înfășurare trageți coada de cal doar pe jumătate, astfel încât să creezi o buclă. Vârfurile firelor tale vor fi, probabil, îndreptate în jos, dar le poți rearanja dacă dorești. Și voilà!

Cocurile pentru bărbați sunt atât de versatile - pot arăta casual și sofisticate în funcție de ținută.
© Schwarzkopf
Cocurile pentru bărbați sunt atât de versatile - pot arăta casual și sofisticate în funcție de ținută.
 • Taft
  Pudră pentru volum
  ...
 • got2b
  Pastă modelatoare
  ...

Diferite stiluri de coc pentru bărbați

Nu credeai că există un singur tip de coc pentru bărbați, nu-i așa? Există atât de multe abordări diferite ale clasicului coc pentru bărbați pe care vi l-am arătat mai sus. Iată o introducere rapidă a trei variante ale iubitului coc pentru bărbați. De ce să nu experimentezi și să le încerci pe toate?

Cocul pentru bărbați dezordonat

Acest coc funcționează la fel ca și cocul clasic pentru bărbați, în afară de acesta, nu are nevoie de netezire, întrucât întregul scop al cocului pentru bărbați dezordonat este acela de a avea fire rebele. Dacă ai cumva barbă, acest lucru duce aspectul cocului pentru bărbați dezordonat la un nou nivel de sofisticare.

Cocul pentru bărbați prins pe jumătate

Acesta este un stil perfect pentru a-ți păstra părul departe de față, dar pentru a-ți arăta pletele lungi în același timp. Nu este nevoie decât să îți împarți părul în jumătate pe orizontală și să folosești partea superioară pentru a face cocul, apoi să lași restul părului liber. Acest stil este, de asemenea, cunoscut sub numele de nod superior pe jumătate, deoarece cocul se află în partea superioară.

Cocul pentru bărbați răsucit

Această variantă stă jos în partea din spate a capului și este stilul clasic de coc bărbătesc, cu puțină răsucire - literalmente. Crează o parte centrală sau laterală - orice preferi - și începe să răsucești ambele secțiuni de păr separat. Odată ce ai ajuns la gât cu ambele secțiuni, leagă-le împreună și înfășoară coada de cal pentru a face un coc.

Articole similare
 • Psihologia coafurii și coafarea: Cărarea

  Cărare

  Psihologia coafurii și coafarea: Cărarea
  ...

  Felul în care vă despărțiți părul, fie pe mijloc, fie pe o parte, poate spune ceva despre dumneavoastră. Explorăm psihologia acestei coafuri

  ...
 • Transformă părul drept în bucle lejere

  Bucle

  Transformă părul drept în bucle lejere
  ...

  Cu câteva trucuri simple, este ușor să îți faci un look creț pentru fiecare zi. Nici măcar nu trebuie să te trezești foarte devreme. Chiar așa? Da - după cum dovedesc sfaturile noastre de styling. Cele mai multe dimineți nu permit sesiuni de coafare excesive. Păr creț și efort minim? Nicio problemă cu aceste trucuri simple:

  ...
 • Creează bucle cu o baghetă ondulatoare

  Bucle

  Creează bucle cu o baghetă ondulatoare
  ...

  Vrei o schimbare față de părul tău drept sau poate nu ești mulțumtă de buclele cărora le lipsește definirea?

  ...
 • Cum să îți accesorizezi cocul

  Coafuri tip coc

  Cum să îți accesorizezi cocul
  ...

  Un mic truc este să îți accesorizezi cocul, astfel încât să porți un stil diferit în fiecare zi, dar practic nu, înțelegi ce vrem să spunem? Citește mai departe ponturile noastre pentru păr despre cum să reinventezi simplul coc lăsat.

  ...
 • Tunsori pierdute

  Trenduri în coafare pentru bărbați

  Tunsori pierdute
  ...

  O coafura cu istorie! Părul tuns scurt, cu doar puțin în partea de sus - acesta este aspectul popularizat de soldații americani în anii 1940 și 1950

  ...
 • Coafuri pentru zi și seară

  Trenduri în coafare pentru femei

  Coafuri pentru zi și seară
  ...

  Imaginează-ți: munca pe săptămâna aceasta aproape s-a încheiat și aștepți cu nerăbdare să te relaxezi în pijamale pe canapea, însoțită de Netflix și un pahar de vin.

  ...
 • Idei de coafare rapide și ușoare

  Sfaturi și trucuri

  Idei de coafare rapide și ușoare
  ...

  Îți petreci mai mult timp între cei patru pereți ai tăi decât ai petrecut de multă vreme? Și noi! Lucrezi de acasă, studiezi de acasă și chiar antrenamentele obișnuite au loc pe un covor de yoga în sufragerie.

  ...
 • Volumul s-a întors! Iată cum să-l creezi

  Sfaturi și trucuri

  Volumul s-a întors! Iată cum să-l creezi
  ...

  Părul are nevoie de revigorare? Cu noua gamă Taft Volume, părul tău lipsit de viață va fi plin de corp și volum în cel mai scurt timp. Citește mai departe pentru un păr mai voluminos.

  ...