Skip to Content

Tunsoare pierdută – O noutate în tendințe

Dark-haired man with side part and fade cut

Cum se obține o tentă modernă dintr-o tunsoare clasică pentru bărbați? Foarte simplu: prin adăugarea unei tunsori pierdute. O coafură pierdută este în cazul în care părțile laterale sunt tăiate sau rase mai scurt și chiar mai scurt spre partea de jos. Vă vom arăta diferite variante ale tăieturii moderne pierdute.

O coafura cu istorie! Părul tuns scurt, cu doar puțin în partea de sus - acesta este aspectul popularizat de soldații americani în anii 1940 și 1950. Părul lor era pieptănat frumos, adeseori cu cărare și foarte bine îngrijit. S-a crezut că acest look va fi prezent pentru totdeauna - până când brusc au apărut Elvis Presley și Beatles. Acest lucru a condus la zulufi care a detronat coafura militară. Dar fanii acestei tunsori nu au trebuit să aștepte prea mult pentru marea sa revenire. În perioada de glorie a hip-hopului, adică în anii optzeci și începutul anilor nouăzeci, tunsoarea pierdută a reapărut și a devenit marca comercială a unei subculturi formatoare ca parte a tunsorii flattop.

După cum se poate vedea, o tunsoare pierdută funcționează perfect cu o jachetă de costum pentru un aspect mai elegant.
© Getty Images / SokRom
După cum se poate vedea, o tunsoare pierdută funcționează perfect cu o jachetă de costum pentru un aspect mai elegant.

Și cum este astăzi? Veți fi fericiți să știți că tunsoarea pierdută este bine, sănătoasă. Cel mai minunat lucru dintre toate, este că nu trebuie să fii soldat sau artist hip-hop pentru a-ți reuși. Tunsoarea cult este chiar văzută ca o coafură a unui adevărat domn și este purtată de mulți oameni de afaceri, deoarece completează perfect fiecare look. Creată individual pentru a se potrivi cu tipul și stilul, o tunsoare pierdută poate părea clasică, cool și extravagantă. Un alt avantaj este că această tunsoare la modă arată mult mai puțin radicală decât o tunsoare undercut, deoarece tranzițiile către zonele rase sunt mai puțin contrastante.

Diferitele tipuri de tunsori pierdute

Dorești să încerci o tunsoare pierdută? Atunci aruncă o privire asupra variantelor disponibile mai jos. Vei găsi cu siguranță una care se potrivește gustului și tipului tău de păr.

Tunsoarea pierdută clasică

Tunsoarea pierdută clasică este forma de bază a tunsorii pirdute. Părul are de obicei câțiva centimetri lungime pe zona vârfului capului și devine treptat mai scurt spre gât, creând un fel de efect ombré. Pe măsură ce părul devine din ce în ce mai scurt, pielea începe să se arate prin păr, iar culoarea părului tău va deveni, de asemenea, mai deschisă. Este ușor de văzut de unde își ia numele această coafură, deoarece trece de la ultra-scurt la relativ lung. Pentru a asigura un finisaj cât mai îngrijit posibil se folosește un aparat de ras. Tunsoarea pierdută clasică reprezintă un aspect modern care este mereu la îndemână.

 • Taft
  Fixativ
  ...

Tunsoarea pierdută tip low

Această variație este puțin mai subtilă decât tunsoarea pierdută clasică. Secțiunea scurtată începe de mai jos și trecerea de la lung la scurt este chiar mai fin pierdută. Această tunsoare se potrivește bărbaților cu barbă mai ales pentru că nu există contraste și linii dure. Părul de deasupra părului și bărbii se îmbină pur și simplu și devin unitare.

Tunsoare pierdută realizată cu foarfeca

După cum sugerează și numele, tunsoarea se realizează numai cu foarfeca, astfel încât nu sunt folosite aparate de tuns sau aparate de ras pentru crearea acesteia. Deoarece foarfeca nu creează tăieturi și contraste foarte adânci, tunsoarea este mai puțin vizibilă - ideală pentru cei care încearcă tunsoarea pierdută pentru prima dată.

Tunsoare pierdută realizată cu foarfeca este un început bun pentru cei ce o incearcă pentru prima dată.
© Schwarzkopf
Tunsoare pierdută realizată cu foarfeca este un început bun pentru cei ce o incearcă pentru prima dată.

Tunsoarea pierdută tip mid

Masculină și izbitoare: felul în care această tunsoare se pierde este cel care amintește cel mai mult de aspectul original. Cu pierdere la mijloc, părul este tuns foarte scurt pe părțile laterale și în spatele capului. Trecerea către partea superioară a părului, care rămâne puțin mai mult, începe deasupra urechilor. În general, această coafură are un aspect foarte precis și drept, dar ai încă o marjă de manevră atunci când coafezi tăietura de aspect pierdut. De exemplu, îți poți face cărare pe o parte sau poți folosi un gel pentru a-ți coafa părul pe spate. Efectul tip pierdut funcționează și la coafuri scurte. Cu toate acestea, aspectul pierdut nu ar trebui să înceapă prea jos, astfel încât look-ul îndrăzneț să fie prezentat în cea mai bună lumină a sa.

Tunsoarea pierdută tip high

Tunsoarea pierdută tip high este caracterizată de un contrast izbitor între diferitele lungimi ale părului și, prin urmare, este versiunea mai îndrăzneață a acestei tunsori la modă. Factorul definitoriu al aspectului pierdut ridicat este că ajunge până deasupra liniei medii dintre tâmple și vârfurile urechilor, rezultând un aspect clar, care poate fi coafat în atât de multe feluri.

Articole similare
 • Psihologia coafurii și coafarea: Cărarea

  Cărare

  Psihologia coafurii și coafarea: Cărarea
  ...

  Felul în care vă despărțiți părul, fie pe mijloc, fie pe o parte, poate spune ceva despre dumneavoastră. Explorăm psihologia acestei coafuri

  ...
 • Transformă părul drept în bucle lejere

  Bucle

  Transformă părul drept în bucle lejere
  ...

  Cu câteva trucuri simple, este ușor să îți faci un look creț pentru fiecare zi. Nici măcar nu trebuie să te trezești foarte devreme. Chiar așa? Da - după cum dovedesc sfaturile noastre de styling. Cele mai multe dimineți nu permit sesiuni de coafare excesive. Păr creț și efort minim? Nicio problemă cu aceste trucuri simple:

  ...
 • Creează bucle cu o baghetă ondulatoare

  Bucle

  Creează bucle cu o baghetă ondulatoare
  ...

  Vrei o schimbare față de părul tău drept sau poate nu ești mulțumtă de buclele cărora le lipsește definirea?

  ...
 • Cum să îți accesorizezi cocul

  Coafuri tip coc

  Cum să îți accesorizezi cocul
  ...

  Un mic truc este să îți accesorizezi cocul, astfel încât să porți un stil diferit în fiecare zi, dar practic nu, înțelegi ce vrem să spunem? Citește mai departe ponturile noastre pentru păr despre cum să reinventezi simplul coc lăsat.

  ...
 • Cum să faci cocul pentru bărbați perfect

  Trenduri în coafare pentru bărbați

  Cum să faci cocul pentru bărbați perfect
  ...

  Ești gata să înveți cum să obții un coc pentru bărbați? Să începem!

  ...
 • Coafuri pentru zi și seară

  Trenduri în coafare pentru femei

  Coafuri pentru zi și seară
  ...

  Imaginează-ți: munca pe săptămâna aceasta aproape s-a încheiat și aștepți cu nerăbdare să te relaxezi în pijamale pe canapea, însoțită de Netflix și un pahar de vin.

  ...
 • Idei de coafare rapide și ușoare

  Sfaturi și trucuri

  Idei de coafare rapide și ușoare
  ...

  Îți petreci mai mult timp între cei patru pereți ai tăi decât ai petrecut de multă vreme? Și noi! Lucrezi de acasă, studiezi de acasă și chiar antrenamentele obișnuite au loc pe un covor de yoga în sufragerie.

  ...
 • Volumul s-a întors! Iată cum să-l creezi

  Sfaturi și trucuri

  Volumul s-a întors! Iată cum să-l creezi
  ...

  Părul are nevoie de revigorare? Cu noua gamă Taft Volume, părul tău lipsit de viață va fi plin de corp și volum în cel mai scurt timp. Citește mai departe pentru un păr mai voluminos.

  ...