Man with man bun wearing a suit jacket and smiling to the side.
Styling | Trenduri în coafare pentru bărbați

Alertă DIY: Cum să coafezi cocul pentru bărbați clasic

Deși cocurile pentru bărbați au început recent să apară peste tot, ele nu sunt în niciun caz o nouă tendință - de fapt datează de acum peste 2000 de ani! Popularitatea lor a crescut din nou în jurul anului 2013 și, de atunci, celebrități precum Joaquin Phoenix, Jared Leto, Leonardo DiCaprio și Bradley Cooper au fost văzute purtând „coafura” la modă.

 

De asemenea, cunoscut sub numele de „cocul bro”, „cocul hipster”, „mun” și „cocul dude”, cocul pentru bărbați este o coafură foarte simplă în care părul este pur și simplu periat pe spate și fixat fie în partea de sus a capului ca un nod, fie legat în partea din spate a capului. Totuși, singura condiție prealabilă: aveți nevoie de păr de lungime medie. Cel puțin doisprezece centimetri ar trebui să facă ajute. Veți fi bucuroși să știți că cocul pentru bărbați funcționează cu orice tip și textură de păr.

 

Ești gata să înveți cum să obții un coc pentru bărbați? Să începem!

Cum să coafezi cocul pentru bărbați

Nu numai că îți păstrează părul departe de față, dar este și pe lista celor mai bune coafuri pentru bărbați. Iată cum să faci un coc pentru bărbați la modă:

Pasul 1: Pregătește-ți părul

Nu are rost să încerci să-l tragi înapoi într-un coc dacă este încâlcit. Periază-ți pletele bine înainte de a începe și va ușura totul.

Pasul 2: Folosește un uscător de păr pentru a crea un pic de volum

Utilizează duza de concentrare pentru volum.
© Schwarzkopf

Utilizează duza de concentrare pentru volum.

Cu duza de concentrare atașată, utilizați un uscător de păr pentru a da părului și rădăcinilor un suflu rapid pentru a crea un pic de volum.

Pasul 3: Aplicați pastă texturizantă

Este necesară doar un stop de pastă texturizantă - nu exagera.
© Schwarzkopf

Este necesară doar un stop de pastă texturizantă - nu exagera.

Apply a fingertip’s worth of got2b Beach Matt Paste to create a smooth base and to tame any cowlicks you might have. Make sure to warm it up first in your hands before you smooth it through your hair.

Pasul 4: Strânge-ți părul

Cu cât părul tău este mai lung și mai gros, cu atât cocul este mai mare.
© Schwarzkopf

Cu cât părul tău este mai lung și mai gros, cu atât cocul este mai mare.

Strânge-ți părul într-o coadă de cal, aproximativ la mijlocul capului. Asigură-te că ai elasticul de păr pregătit pentru a-l fixa în poziție.  

Pasul 5: Prinde-ți părul

Fixează-ți coada de cal cu elasticul de păr, dar la ultima înfășurare trageți coada de cal doar pe jumătate, astfel încât să creezi o buclă. Vârfurile firelor tale vor fi, probabil, îndreptate în jos, dar le poți rearanja dacă dorești. Și voilà!

Cocurile pentru bărbați sunt atât de versatile - pot arăta casual și sofisticate în funcție de ținută.
© Schwarzkopf

Cocurile pentru bărbați sunt atât de versatile - pot arăta casual și sofisticate în funcție de ținută.

Diferite stiluri de coc pentru bărbați

Nu credeai că există un singur tip de coc pentru bărbați, nu-i așa? Există atât de multe abordări diferite ale clasicului coc pentru bărbați pe care vi l-am arătat mai sus. Iată o introducere rapidă a trei variante ale iubitului coc pentru bărbați. De ce să nu experimentezi și să le încerci pe toate?

 

Cocul pentru bărbați dezordonat

Acest coc funcționează la fel ca și cocul clasic pentru bărbați, în afară de acesta, nu are nevoie de netezire, întrucât întregul scop al cocului pentru bărbați dezordonat este acela de a avea fire rebele. Dacă ai cumva barbă, acest lucru duce aspectul cocului pentru bărbați dezordonat la un nou nivel de sofisticare.

 

Cocul pentru bărbați prins pe jumătate

Acesta este un stil perfect pentru a-ți păstra părul departe de față, dar pentru a-ți arăta pletele lungi în același timp. Nu este nevoie decât să îți împarți părul în jumătate pe orizontală și să folosești partea superioară pentru a face cocul, apoi să lași restul părului liber. Acest stil este, de asemenea, cunoscut sub numele de nod superior pe jumătate, deoarece cocul se află în partea superioară.

 

Cocul pentru bărbați răsucit

Această variantă stă jos în partea din spate a capului și este stilul clasic de coc bărbătesc, cu puțină răsucire - literalmente. Crează o parte centrală sau laterală - orice preferi - și începe să răsucești ambele secțiuni de păr separat. Odată ce ai ajuns la gât cu ambele secțiuni, leagă-le împreună și înfășoară coada de cal pentru a face un coc.